Full 1
Horaris i activitats

Descobreix la nostra oferta d'activitats

Full 1

Monestir i Museu

Juliol i Agost: De dilluns a dissabte de 10h a 13h i de 16h a 18h; diumenge de 10h a 13h.
Juny i setembre: De dilluns a dissabte de 10h a 13h i de 16h a 18h, excepte dijous, que és tancat; diumenge de 10h a 13h.
D’octubre a maig: De dilluns a diumenge de 10h a 13h, excepte dijous, que és tancat. Dissabte de 10h a 13h i de 16h a 18h.

  • Entrada general: 5€
  • Entrada reduïda per grups i jubilats: 3€
  • Entrada reduïda per grups escolars: 1€
  • Entrada gratuïta per a tots els veïns del poble i pels menors de 12 anys.

Misses

Dies laborables: a les 11h del matí
Dissabte i vigílies: a les 8h del vespre
Diumenges i festius: a les 11:30 del matí

Arxiu

Demanar cita prèvia:
arxiu@monestirsantjoanabadesses.cat
972 720 013

Visita lliure

L’església actual del monestir de Sant Joan de les Abadesses fou consagrada el 1150. 

L’església actual del monestir de Sant Joan  fou consagrada el 1150. Presenta, per tant, els trets característics del romànic, amb la singularitat afegida de ser un dels exemples més bonics i emblemàtics de la gran arquitectura monumental del segle XII a Catalunya.

Cases d'Oliba

Des del Ripollès pirinenc fins a la conca igualadina, monestirs, canòniques, catedrals i parròquies s’escampen arreu del territori. Claustres, campanars, retaules i tota mena de tresors artístics ens parlen de la nostra història i ens donen moments de pau per al cos i l’ànima.

‘Cases d’Oliba’ és la iniciativa que ha engegat el bisbat de Vic per dinamitzar una dotzena d’equipaments culturals del Ripollès, el Bages, el Moianès, l’Anoia i Osona com el monestir de Sant Joan de les Abadesses, el monestir de Santa Maria de Ripoll o la catedral de Sant Pere de Vic. És una nova proposta cultural de llarg recorregut, que vol donar a conèixer al gran públic un patrimoni amb arrels mil·lenàries que guarda l’empremta del bisbe i abat Oliba (971-1046).

Visites guiades

Visitareu un dels monuments més importants del romànic català i descobrireu la baronal vila de Sant Joan de les Abadesses tot resseguint la seva història, llegendes i tradicions.

Visita al Monestir de Sant Joan de les Abadesses i al Palau de l’Abadia.

  • Tots els dissabtes, a les 11.30 h.
  • Preus: adults (10 €), jubilats i joves (7,80 €) i infants (2 €).
  • Punt de trobada: Oficina de Turisme
  • Visites concertades per a grups tot l’any.

Activitats escolars

Els tallers didàctics descarregables ofereixen activitats que permeten conèixer el monestir i descobrir aspectes singulars de la seva història amb un plantejament lúdic i educatiu. Són materials per a professors i monitors dissenyats per a facilitar una visita autònoma amb grups escolars de Primària i ESO. Cada dossier va acompanyat dels materials i recursos necessaris per al desenvolupament de l’explicació a l’aula i la visita in situ.